作者 主题: [HKTRPG]香港玩家揮手區  (阅读 28510 次)

副标题:

离线 J

• Peasant
  • 帖子数: 12
  • 苹果币: 0
Re: [HKTRPG]香港玩家揮手區
« 回帖 #150 于: 2019-05-16, 周四 22:29:21 »
稱呼: JACKY

年齡:22 

愛好的類型/題材(方便被KP狩獵): D&D盜賊類 COC雜食作死系

英/日文程度: 英文日文都是渣

可主持遊戲:PC為主

活動區域/開團地方:(香港/九龍/新界/網絡)  都可

聯絡方式:(WHATSAPP/MAIL/LINE/微訊/FACEBOOK/其他) MAIL: (jackyckw0713 @gmail.com) <---不知為什麼@前多加了空格才能回貼

自我介紹:之前同朋友玩開 但想試下唔同風格的跑團.w.

离线 darwin40

• Peasant
  • 帖子数: 1
« 回帖 #151 于: 2019-05-31, 周五 13:48:10 »
稱呼: Darwin

年齡:29

愛好的類型/題材: COC

英/日文程度: 英文 good

可主持遊戲:

活動區域/開團地方:(香港/九龍/新界/網絡)  都可

聯絡方式:EMAIL:  (darkrage2012@gmail com)

自我介紹:網上見到COC 跑團 同小說, 希望可以搵到朋友一齊玩

离线 CHUNP

• Peasant
« 回帖 #152 于: 2019-05-31, 周五 17:50:28 »
稱呼:CP

年齡:未成年

愛好的類型/題材(方便被KP狩獵):D&D,COC 其他都可以

英/日文程度: 不行

可主持遊戲

活動區域/開團地方:網絡

聯絡方式:WHATSAPP,FACEBOOK

自我介紹:跑過幾次團,入左坑,想有人帶我一起玩
« 上次编辑: 2019-05-31, 周五 17:52:33 由 CHUNP »

离线 Arying

• Peasant
  • 帖子数: 2
« 回帖 #153 于: 2019-06-03, 周一 21:45:21 »
稱呼: Arying

年齡:成年 

愛好的類型/題材:摸索中Q_Q

活動區域/開團地: 希望加入廣東話語音網團

聯絡方式:Discord#4297 / WHATSAPP

自我介紹:希望可以搵到朋友一齊玩
« 上次编辑: 2019-06-06, 周四 23:22:45 由 Arying »

离线 liby

• Peasant
« 回帖 #154 于: 2019-06-26, 周三 14:43:15 »
稱呼:邪靈

年齡:16

愛好的類型/題材(方便被KP狩獵):COC

可主持遊戲:不行,沒有當主持的潛質

活動區域/開團地方:九龍/網絡

聯絡方式:WHATSAPP/MAIL:pak18864@gmail.com/LINE:lkcwsvru/discord#4362

自我介紹:新人,同朋友挽過幾次之後非常入迷,但係因為無人做KP朋友都退嗮坑...希望可以係度搵到朋友一齊挽

离线 wai0323

• Peasant
« 回帖 #155 于: 2019-07-01, 周一 09:02:13 »
稱呼: wai

愛好的類型/題材:摸索中Q_Q

活動區域/開團地: 希望加入廣東話語音網團

聯絡方式:Discord#7423 / WHATSAPP

自我介紹:希望可以搵到朋友一齊玩

离线 WalterPerry

• Peasant
« 回帖 #156 于: 2019-08-15, 周四 13:04:59 »
稱呼:Walter

年齡:剛成年         *discord group:add 我 我加你入去 iD:Mina#0633

愛好的類型/題材(方便被KP狩獵):COC/奇幻/恐怖/自由度大

英程度: ok可以玩英文

可主持遊戲:(如果你是GM)COC7 要D時間 :em012

活動區域/開團地方:(香港/九龍/新界/網絡)儘量新界不過都可以配合

聯絡方式:(/MAIL/FACEBOOK)Discord Group:
要 add 我先加到入去is:Mina#0633
歡迎加入暫時冇人

离线 戴維斯‧阿米塔吉

• Peasant
  • 帖子数: 13
« 回帖 #157 于: 2019-08-18, 周日 09:26:27 »
稱呼:Gaius,或者叫我戴維斯也可以

(PL跑過的模組:毒湯,異世界電梯,是誰進了我的房間,常闇之廂,憂鬱詭屋,雪肌,怕黑,藏於心底的黑暗,愚善,奉家山,神赦病棟)
(KP帶過的模組:追書人,鬼屋,然後有個幫團友們跑緊怕佢地睇到所以先刪左個名 :em001

愛好的類型/題材: COC,有機會的話都想試一下D&D

英/日文程度:睇日文基本無問題,但英文有點差

可主持遊戲:COC7(都是短劇本/人數較少的劇本)

活動區域/開團地方:地鐵荃灣線,不過海基本上都可以,主要想跑面團

聯絡方式:站內短訊,或電郵至bemwanttobehuman@gmail.com(但我好少check e-mail)

自我介紹:
大家好,我叫Gaius,或者叫我戴維斯也可以
本身因為對克蘇魯神話好有興趣,所以五六年前由小說開始入克蘇魯坑
上年突然發現,原來朋友既朋友有玩開COC,所以終於成功接觸到COC trpg
不過最近大家都開始忙,又因為意見不合(我其實不太喜歡日系本,但KP不停開日系本),最近幾個月都夾不到團
又試過做KP帶簡單劇本,推有興趣接觸既朋友入坑
但不論作為KP或是PL來說都有好多需要學習的地方,有機會想多d參加不同團,取下經驗
各位請多多指教!
« 上次编辑: 2019-08-20, 周二 08:39:51 由 戴維斯‧阿米塔吉 »

离线 Yinggggg

• Peasant
« 回帖 #158 于: 2019-10-29, 周二 11:43:47 »
稱呼:月

年齡:未成年        

愛好的類型/題材(方便被KP狩獵):都ok (其實唔係好識分),短篇嘅比較好

英程度: 可以玩英文

可主持遊戲: 唔掂

活動區域/開團地方:網絡 (語音文字皆可)

聯絡方式:tg: Tsukinowa discord:Ying#1194 email:hoyuetying0819@gmail.com

自介:
新手一名,經驗 0, 但係係yt睇過幾套,我估我大致都明,但係始終未玩過,所以有咩唔啱請大家多多包容
有12hr 時差,希望搵到人帶,thank you so much

离线 Ginsakura

• Peasant
« 回帖 #159 于: 2020-01-15, 周三 10:52:50 »
稱呼: 銀櫻

愛好的類型/題材:只要有趣就可以喔,會全心全靈配合的

活動區域/開團地: 廣東話語音網團,網上文字團

聯絡方式:Discord#7753 / LINE : ginsaki

自我介紹:只在YOUTUBE及NICONICO等地方看過COC的遊玩  片,想自己玩玩。完全新手,如有冒犯請見諒。英文一般,日文還可以。活躍時間是星期六及星期日,請多多指教 :P